Kåseberga-Landskrona

med Mikael Haake OCH Katrina Af Wetterstedt (Delvis)

 

Väderleken har övergått till mer normalt, svenskt försommarväder, men ändå mycket sol och hyfsad värme. Så i god fart och friska vindar har Aquileja rundat Skåne och givit sig in Öresund. Via Gislövs läge (skulle också behöva muddras), Skanör, Köpenhamn (Christianshavn), Flakfortet, Humlebaek landade vi i min gamla hemstad Landskrona igår. Skanör är ju alltid mysigt. Köpenhamn bjöd på idyllisk förtöjning i en trång kanal som man nådde efter öppning av nya, spektakulära broar. Efter viss möda hittade vi även ett ställe som kunde tänka sig att servera lunch till middag, smörrebröd, pillede rejer i trengsel och röget ål med en lille en. Eller två, Micke råkade beställa norsk nubbe, i Danmark, men skadan var ju lätt att reparera. Flakfortet är en gammal befästning utanför Köpenhamn, men bara stenkaj så man bör ha gott om fendrar. Och så, kors i taket, hann vi med att vara kulturella och avlägga ett besök på Louisiana. Gabriele Münter hette konstnären som förärades en utställning i detta konstens moderna tempel. Å nu i Landskrona, där är det toppen tycker jag 🙂 Vem sjöng så?

Kommentarer
.
 • Yngve Berglund Herr Warnebring bräkte väl fram dom orden på skånska…. Ha en god fortsatt tur..
  .
 • .
 • Per Karlbom Tyvärr Yngve, segern går till Robert som gratuleras för sina musikhisoriska kunskaper. Sivan förstås 🙂.
  .
  • Inger Greve Så roligt att följa dig på dina äventyr, Pelle 🤗 Du är en riktig berättare! Siwan var det förstås! 😁.
   .
   .
   • Per Karlbom Ja just det, w stavade hon med. Bara det 🙂
    .
    .
   • Lotta Fischerström Härliga äventyr – följer med ett getöga sådär lite på avstånd. Avis, jag?!!.
   Salomonsson Claes Glad midsommar på er och fortsatt trevlig segling 😀😀😀

Vill du följa alla inlägg från bloggen?

Ett svar på ”Kåseberga-Landskrona”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *