Kristi Himmelfärds-segling

Rindö hamn-Kalvholmen (på svaj på norra sidan)-Bockö Storö-Jolpan-Ljusterö (Ramsmora)
26-29 maj 2022

För åtta år sedan deltog jag för första gången i ett seglingsarrangemang ordnat av Singel- och Mingelsegling Stockholm. Då som nu skrämde väderprognosen en och annan skeppare att stanna i hamn. Då som nu blev det bättre än väntat.

Jag och Slobi skulle fira Leonoras ettårsdag innan vi gav oss iväg, så det hade nästan hunnit bli kväll när vi kastade loss.
Jag fick hälsa två stamgäster välkomna ombord. Robban har varit med på tre etapper på mina långseglingar och Anna-Karin har varit med på två.
Det finns alltid något att fira. Turturduvorna hade förlovat sig! Förlovningsringarna var inte vilka ringar som helst. Dem hade de smitt själva.
När vi lämnade födelsedagskalaset började det spöregna. Oftast bättre utåt skärgården. Vi kom inte så långt, utan kastade ankare och låg på svaj norr om Kalvholmen.
Dagen därpå var det mestadels soligt och härligt. Än så länge seglar vi med mening, men utan mål. Vi nås av rapporter om att den skader vi tänkt hinna ikapp, stegvis håller på att lösas upp innan den ens kommit någon vart.
Vi bestämmer oss därför för att segla vidare på egen hand och går mot Möja-arkipelagen och hamnar till slut här på Bockö Storö.
Vad ska vi fira idag då? Att solen skiner?
Från stan kom rapporter om regnkaos. Kändes rätt bra att vara här ute.
Dags för…
…obligatorisk öpromenad.
På Bockö Storö kan man t o m gå och titta på en stor insjö. Foto Slobodanka Savinovic.
Lördag och lite bistrare väder. Men, skepparen är nöjd ändå – fick sin tes bekräftad: På Möja Västerfjärd blåser det alltid!
Målet för dagen var bastun på Jolpan med tillhörande, obligatoriskt dopp i havet. Foto: Slobodanka Savinovic.
Jolpan och Idholmen har som så många andra öar vuxit ihop genom landhöjningen och utgör en sammanhängande landmassa. För första gången, tror jag, hamnar jag på upptäcktsfärd på södra delen av Idholmen…
…som visade sig vara väldigt vacker.
Foto: Slobodanka Savinovic.
Seglingen avslutades med kurs mot Ramsmora på Ljusterö. Här skulle båten tas upp för lite årlig omvårdnad.

Tack kära gastar för en jättetrevlig segling! På återseende!

 

 

Vill du följa alla inlägg från bloggen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.