Stubbeköbing-Vordingborg

Med Katrina af Wetterstedt
Datum: 29 juni-1 juli 2018
Rutt: Stubbeköbing-Vordingborg

Händelserik dag idag. Förutom bad och segling har vi hunnit med en tur på en av Danmarks äldsta färjor byggd i trä (!), charmiga m/f Ida, som trafikerar rutten Stubbeköbing-Bogö. Tryggt råoljemaskindunk 🙂 På cykelturen på Bogö hamnade vi hos en hobbyodlare av vin som bjöd in oss på provsmakning. Så gott att vi faktiskt köpte några flaskor. Vinmakaren blev så glad att han tog oss runt på en sightseeingtur med sin bil. Nu ligger vi i Vordingborg för tillökning i besättningen – utan att ha gått på grund. Kortet hade få likheter med verkligheten… 🤔

.
.
,
,
Snart passerar vi under Europaväg 47. Den börjar (eller slutar?) i Helsingborg och fortsätter ner mot Rödby-Puttgarden och Lübeck. Den här bron gjorde att den gamla träfärjan i Stubbeköbing bara har en museal uppgift idag.
På upptäcktsfärd i Vordingborg.
Inte den mest pittoreska byn i Danmark.
.
Kommentar.
Maria Hermansson
Tillökningen är på väg. 😁 Just nu på tåg någonstans söder om Linköping.

Vill du följa alla inlägg från bloggen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.